Smukke, lange vipper. Hvad er eyelash extension og hvordan udføres det?

Eyelash extensions er en perfekt måde at forbedre længden og tykkelsen af naturlige vipper. På samme tid er det et alternativ til daglig påføring af mascara eller falske vipper. Hvad er eyelash extension, hvilke metoder bruges og hvor meget koster det? Hvor længe tager det at påføre lash extensions? Hvordan ser det ud og hvordan bør vi pleje dem? Hvilke ulemper skal man overveje?

Hvad er eyelash extensions?

Eyelash extensions er en procedure der involverer at sætte en falsk vippe på en af vores egne naturlige vipper. Denne proces er langt mere kompliceret end påføringen af individuelle vipper, eller falske vipper, som nemt kan bruges derhjemme. Hvorfor er eyelash extensions så en mere kompliceret proces? Det kræver agtpågivenhed, øvelse og de højeste standarder for hygiejne, da vipperne påføres direkte ved øjenlåget, der beskytter vores sårbare øjne. Af denne årsag kan eyelash extensions kun påføres af en trænet professionel.

For at reducere risikoen for irritation og allergisk reaktion til lim, så bliver de falske vipper påsat ca. 1 millimeter fra din vippekant.

Eyelash extensions – metoder

De mest populære metoder er 1 til 1 (1:1), 2 til 1 (2:1) og 3 til 1 (3:1). Du kan også have 4 til 1 (4:1) og endda 10 til 1 (10:1). Alle de ovenstående er baseret på samme teknik – påsætning af en falsk vippe til en naturlig.

Hver metode giver meget samme holdbarhed, forskellen ligger i den endelige effekt. Generelt bliver metoden valgt af kunden, men kosmetologen kan foreslå forskellige løsninger, efter at have analyseret de naturlige vippers tilstand. Det er essentielt, da eyelash extensions ikke blot forlænger og gør de naturlige vipper tykkere, men kan også tydeligt forstørre øjnene.

  • 1:1 metoden er den mest almindelige, da den giver en naturlig effekt, såvel som den også er den billigste. Det involverer at lime en falsk vippe til en naturlig vippe.
  • 2:1 metoden, hvor to vipper bliver limet til en enkelt naturlig vippe. På denne måde er vipperne tykkere og mere udtryksfulde.
  • 3:1 metoden, hvor tre vipper bliver limet på en naturlig. Det giver en mere spektakulær effekt.
  • 4:1 og 10:1 metoderne adskiller sig fra de ovenstående i antallet af falske vipper der bruges

Metoden 1:1 bruger syntetiske, silke- eller naturhår fra siberisk mink. For andre metoder bliver kun naturhår brugt, da det er letttest og dermed ikke en byrde for øjnene.

Hvor længe tager det at forlænge vipperne?

Eyelash extensions er en procedure der kræver tålmodighed – både hos kosmetologen og kunden. Afhængig af tilstanden og tyngden af de naturlige vipper, såvel som den valgte metode og erfaring hos kosmetologen, så kan behandlingen vare mellem to eller tre timer. Under påføringen, skal klienten ligge stille med øjnene lukket.

Eyelash extensions – effekter

Effekten bør være synlig i 3-4 uger. Det bestemmes af den generelle tilstand hos de naturlige vipper og hvordan plejen udføres. Naturlige vipper falder ud og erstattes af de nye, det er derfor at genopfyldninger bør udføres hyppigt, mindst en gang om måneden.

Eyelash extensions er en holdbar metode for smukke øjne. Når proceduren bliver korrekt udfør, kan dine vipper nemt modstå:

  • intens anstrengelse
  • sveden
  • svømme i pool eller i havet
  • sauna
  • makeup samt fjerning af det, med undtagelse af vandfast mascara.

Den store holdbarhed ved vandfast mascara, er det svært at fjerne det uden at skade de naturlige vipper.

Eyelash extensions – for hvem?

Dette er en perfekt løsning for dem der gerne vil gøre dees naturlige vipper tykkere og forlænge dem. Uanset hvilken metode der vælges, kan effekten nemt ses og holder i lang tid. Eyelash extensions er utrolig populær blandt aktive kvinder eller dem der vil spare tid om morgenen (øjenmake-up) og om aftenen (make-up fjerning).

Eyelash extensions – hvem er de ikke for?

Sensitive øjne, sygdomme, øjenirritationer og allergisymptomer i nærheden af øjnene bør generelt afholde folk fra brug.

Hvordan plejer man sine extensions?

Forlængede øjenvipper vil ikke skade dine naturlige vipper hvis de bliver behandlet ordentligt. Falske vipper bør behandles som de naturlige – de har brug for at blive rengjort. Det er bedst at bruge en mild sæbe, gel eller micellar water til dette formål.

Eyelash extensions – pris

Påføringen af falske vipper er meget tidskrævende. På grund af dette, kan skønhedsbehandlingen være ret dyr. Prisen afhænger af mange faktorer, såsom lokationen af skønhedssalonen, erfaringen hos en kosmetolog, og de metoder og materialer der bruges. Syntetiske vipper koster mindre end dem af minkpels. Genrelt koster påføringen af syntetiske vipper i 1:1 metoden mindre end brugen af naturlige i 3:1 metoden.